Hastaneler, sağlık kuruluşları ve bakım evleri için üretilen asansör tipleridir. Hem yönetmeliğe uygun olmalıdır. Hem de sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu kriterlere uygun olmalıdır. Hastaneler ile diğer sağlık kuruluşları arasında ebat vb. farklı özellikler bulunmamaktadır. Söz konusu sağlık. Bu yüzden tüm sağlık kuruluşlarında sedye asansörleri ile ilgili kriterler aynıdır.
Hastane asansörlerinin diğer tipteki asansörlerin çalışma sistemine göre farklılıkları vardır. Çok dayanıklı malzemelerden olması, konforlu olması, hijyenik koşulları uzun süre koruyacak bir kabin tasarımının olması, çağrı sistemlerinin olması ve erişilebilirlik koşullarının olması gibi önemli kriterleri bulunan asansör tipleridir.
Hastane asansörlerinin güvenli üretimden sonra en önemli amacı güvenli taşımanın sağlanabilmesidir. Sedye ile taşınan bir hastanın yanında bir sağlık personeli olmaktadır. Ayrıca hasta yakını olabilmektedir. Bu yüzden kabin ebatlarının en az iki kişi daha olacak şekilde tasarlanması gerekmektedir. Sedye üzerinde yatar pozisyondaki hasta ile sağlık personeli ve refakatçinin sığabilmesi çok önemli kriterlerden biridir.
Hastane asansörlerinde önemli kriterlerden biride asansörün hızlı hareket edebilmesidir. Ama hastanın hızlı hareket eden asansörün içinde sarsılmaması gerekir. Asansörün sarsılması hasta için risk oluşturabilir. Asansörün hareket ettiğinin hissedilmediği sistemler oluşturulması hasta sağlığı açısından önemlidir. Hasta asansöründe yolculuk yumuşak olmalıdır. Sert veya keskin duruşlar olmamalıdır. Taşınma sırasında hastayı rahatsız edecek gürültülü çalışan bir mekanizma kullanılmamalıdır.
Bir asansörün yumuşak çalışması veya sert duruşlar yapmamasını sağlayan en önemli asansör ürün asansör motorudur. Hastane asansörlerinin motor seçiminde dikkat edilecek hususlar bulunmaktadır.
Sağlık kuruluşlarındaki asansörlerin asansör erişilebilirlik ilkesini herkes için uygulanabilir halde olmalıdır. Asansörleri engelli bireylerinde rahatlıkla kullanılabilmesi düşünülerek tasarlanmış olması önemlidir. Erişilebilirlik ilkesi yönetmelikte ayrıntılarıyla belirtilmiştir.
CEO EVALATOR olarak hastane asansörlerimizde erişilebilirlik ilkelerine ve diğer kriterlere bağlı kalmaktayız. Müşterilerimize olması gereken özellikleri nedenleriyle anlatırız. En doğru hastane asansörü sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda ayrıntılı bilgilendiririz. Asansörün konumlanacağı alanda sedye asansöründe olması gereken bütün koşulları sağlarız. Engelli bireylerinde tek başına tekerlekli sandalye ile yolculuk yapabilmesini sağlayacak tasarımlar gerçekleştirip üretmekteyiz. Herkes için erişim ve kullanış kolaylığı sağlamak bizim için önemlidir.
CEO ELAVATOR, hastane asansörlerini uzun süre hijyenik koşulların korunabilmesine önem vererek üretimlerini gerçekleştirmektedir. Kabin içindeki her asansör ürününü itina ile seçip monte edilmektedir. Paslanmaz malzemeler, çelik kaplamalar vb malzemelerle üretmektedir. Kabin içine yarası açık olan hastaların da kullanma ihtimali olduğunu unutmayarak malzemelerimizi seçmekteyiz.
Hastanın asansör içinde bulunduğu kabinlerin tasarımı hastane koşullarına göre olmalıdır. CEO, kabin içinde satine paslanmaz kaplama ile duvarlarını dekore etmektedir. Kabin içi aksesuarlarında ayna paslanmaz malzemeleri kullanmaktadır. Hijyenik koşulların devamlılığı için kabin tabanında CET Alüminyum malzemeler ile zemin kaplaması yapmaktadır. Paslanmaz çelik malzemelerle yönetmeliğe uygun kaplama ile gerçekleştirilmektedir. Lazer kesim ve taban ile özel bir ışıklandırma sistemi kullanılmaktadır. Kabin içinde özel ve güçlü havalandırma sistemleri kullanmaktayız. Kaplamalarının antibakteriyel özellikte olması hijyenik koşullar açısından faydalıdır ve zorunludur. Kabin içi tasarımında müşterilerimizin de beklentilerini dinler, isteklerine sağlık bakanlığı kriterli ve yönetmeliğe uygun olacak şekilde çözümler getirmekteyiz.
Sedye asansörlerinde kabin içi aydınlatma sistemlerinin doğru seçilmesi çok önemlidir. Kabin içi ne çok aydınlık ne de çok karanlık basık olmalıdır. Asansör aydınlatmalarımızın aydınlık ve ferah bir görünüme sahip olmasına özen gösteririz.
Hastane asansörlerimiz elektrik kesintilerine karşı tedbirli bir sisteme sahiptir. Hem asansörün hareketini devam ettirmeye hem de ışık kesilmemesine karşı tedbirli sistemler oluşturmaktayız.
Her asansörde olduğu gibi sedye asansörlerinde de istenmeyen acil durumlar olabilmektedir. Bu yüzden hastane asansörlerinin sistemi ekstra itina ile çalışmayı gerektirir. Asansörün her alanında itina ile tasarım ve üretim yapan CEO ELEVATOR, hastane asansörlerinde hasta taşındığının önemiyle gerekli tüm sistemi eksiksiz tasarlar ve üretir.
Asansörlere tek başına binen bir hastanın durumunda acil bir değişiklik olabilmektedir. Bütün acil durumları göz önüne tutularak kabin içi kontrol panelleri uygun şekilde konumlandırılmalı, kullanışlı olmalıdır.
“Kişi, hizmet edeceği bir davaya ya da seveceği bir insana kendini adayarak ne kadar çok kendini unutursa, o kadar çok insan olur ve kendini o kadar çok gerçekleştirir.” Viktor E. Frankl
CEO ELEVATOR insan hayatına önem verir. CEO kalitesiyle sağlık kuruluşunuzda en iyi asansör hizmetini alacağınızdan şüpheniz olmasın